Werkwijze

Sluit

Neem contact op

Heeft u een vraag of een opmerking? Vul dan het contactformulier op in. We zullen uw bericht zo snel mogelijk beantwoorden.


De werkwijze van Hetebrij Prefab

  1. Wanneer u bij ons een offerte aanvraagt, maken wij aan de hand van uw aangeleverde stukken een gespecificeerde calculatie voor uw offerte. Besluit u om de opdracht aan ons te uit te besteden? Dan is het mogelijk om de opdracht telefonisch met u door te spreken. Vervolgens maken wij een opdrachtbevestiging en een planning richting uw gewenste leverdatum.
  2. Wij hanteren als standaard doorlooptijd van de opdracht tot oplevering, minimaal 6 tot 8 werkweken
  3. Besluit u om definitief de opdracht aan ons te geven? Dan neemt één van onze tekenaars/werkvoorbereiders contact met u op. Tijdens dit contact neemt deze de werkvoorbereiding met u door en starten wij het tekenwerk op. Uw project zal ook van begin tot eind met u doorgenomen worden. Daarnaast zal onze tekenaar/werkvoorbereider het project begeleiden bij ons in de werkplaats.
  4. Is de tekening goedgekeurd? Dan plannen wij de productie in.
  5. Als de elementen gereed zijn, pakken wij deze nauwkeurig in folie in. Om deze op te slaan tot het moment van aflevering.

Het tekenwerk en de berekeningen

Het tekenwerk van de elementen wordt volledig in 3D voltooid. Hiervoor gebruiken wij de hsb applicatie autocad, Tekwoods.3dbim. Wij verstrekken onze tekeningen zoveel mogelijk digitaal in PDF-formaat of in overleg met u in DWG-formaat. Daarnaast bestaat de mogelijkheid tot het aanleveren in een IFC-bestand. De kapconstructies en dergelijke worden door een hierin gespecialiseerd constructie adviesbureau berekend. Hierbij worden uiteraard de geldende normen gebruikt.

De productie

Het produceren van de elementen volbrengen wij onder de juiste omstandigheden. Vanaf de tekeningen worden er houtstaten gemaakt. Vervolgens worden deze ingelezen in een computergestuurde zaagmachine. Hierna wordt alles gezaagd en voor u op maat gemaakt. Uiteindelijk worden alle elementen met deze stukken geassembleerd.

Het transport

Om de elementen te transporteren naar de bouwplaats, werken wij met een vaste vervoerder. Dit wordt standaard ongelost gedaan, maar in overleg met ons kan er ook gelost worden met een autokraan. Daarnaast is het mogelijk om uw elementen bij ons af te halen door een vervoerder van uw keuze.

De aflevering en montage

Het afleveren gebeurt normaal gesproken op de dag van aflevering, in de ochtend tijdens aanvang van de werkdag. In eerste instantie worden de elementen gelost van de vrachtwagen. Hierna is het mogelijk voor u om te starten met de montage van de verschillende elementen. Het is ook mogelijk dat wij de elementen bij u op de bouwplaats monteren. Hiervoor werken wij nauw samen met gespecialiseerde montagebedrijven.

Deze montagebedrijven zijn onafhankelijk van Hetebrij Prefab. Echter door directe korte lijnen met 1 op 1 communicatie tussen onze uitvoerders en werkvoorbereiding op de bouwplaats, heeft u geen omkijken naar de montagewerkzaamheden. Wij hebben wel als voorkeur voor een rechtstreekse opdrachtverstrekking naar één van onze partijen. Uiteraard houden wij wel de supervisie hierover. Daarnaast is het mogelijk voor ons om opdrachten geleverd en compleet aan te nemen.

Het monteren kan op meerdere manier volbracht worden. Naast een volledige montage van het maatvoeren tot het geheel afstellen en afschuimen van de elementen, kunnen wij deze ook uitvoeren in deelopdrachten. Dit noemen wij dan ook bouwbegeleiding. De montagebedrijven waar wij mee samenwerken, hebben veel kennis van de verschillende elementen van Hetebrij Prefab en zij weten hoe onze kappen in elkaar steken.

Heeft u het liefst alleen bouwbegeleiding? Dat is voor ons ook geen probleem! Want als u wel de manschappen heeft, maar niet voldoende kennis heeft om het montageproces snel uit te voeren, dan helpen wij graag. Hiervoor sturen wij de vakmensen die u nodig heeft. Zij nemen dan ook zelf de juiste gereedschappen en bevestigingsmiddelen mee. Wij geven u graag meer informatie over de kosten hiervan.

Onze montagebedrijven bieden u ook de mogelijkheid om aanvullende timmerwerkzaamheden uit te voeren aan de kapconstructies. Hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van buiten aftimmeringen en dergelijke. Wilt u dat wij de kappen luchtdicht afplakken? Dit behoort ook tot de mogelijkheden om uiteindelijke luchtdichtingsklasses te realiseren.

Neem vrijblijvend contact met ons op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.